Tilbage til forsiden

Spørgsmål og svar

Her kan du se de spørgsmål, der ofte bliver stillet af forbrugere med et oliefyr. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte din leverandør, hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål. Kontaktoplysning til leverandørerne kan du finde her.

Kan det betale sig at købe et nyt oliefyr?
Det kan oftest bedst betale sig at udskifte det gamle oliefyr med et nyt moderne oliefyr. Et moderne kondenserende oliefyr udnytter olien 15 – 30 % bedre end et gammelt oliefyr og tilbagebetalingstiden er ofte under 5 år. Det kan mange andre energikilder ikke konkurrere med.
Må jeg stadig udskifte mit gamle oliefyr med et nyt?
Ja, indtil år 2016 må alle udskifte det gamle oliefyr med et nyt moderne oliefyr. Fra 2016 må du stadig udskifte det gamle oliefyr med et nyt, såfremt du ikke bor i et område, hvor der er fjernvarme eller naturgas.
Installeres der stadig nye oliefyr?
Ja, der installeres mange nye økonomiske kondenserende oliefyr i Danmark hvert eneste år. Fyringsolie er stadig for mange en økonomisk attraktiv løsning.
Hvor ofte skal man have service på et oliefyr?
Det er lovpligtigt at få oliefyret efterset og vedligeholdt en gang om året. Her justeres oliefyret, så det kører optimalt til boligen og dermed reducerer olieforbruget. Samtidig udføres der en energimåling på kedlen.
Fylder et moderne oliefyr ikke mere i huset end andre løsninger?
Nej – den indvendige installation af et moderne oliefyr fylder det samme som andre energikilder kræver.
Hvad er mit alternativ til oliefyret?
Alternativerne er typisk at investere i et jordvarmeanlæg eller en luft til vand varmepumpe. Jordvarmeanlæg er en meget stor investering. Specielt hvis anlægget skal opvarme et lidt ældre hus, hvor varmesystemet ikke er optimeret til jordvarme. Jordvarme er ikke velegnet til huse med ældre radiatorer eller dårligt isolerede huse.
Forurener jeg meget, hvis jeg installerer et nyt oliefyr i stedet for at installere jordvarme?
CO2 gevinsten ved at investere i fx et jordvarmeanlæg eller en luft til vand varmepumpe er ofte mere end tvivlsom sammenlignet med et moderne oliefyr. Kun med en meget høj effektivitet vil et jordvarmeanlæg udlede mindre CO2 end et nyt oliefyr. Men hvis huset ikke har et varmeanlæg som er optimeret til varmepumpeanlægget, og hvis de gamle radiatorer og varmerør ikke udskiftes, vil jordvarmeanlægget eller varmepumpen ikke kunne opnå den lovede effektivitet. I de fleste tilfælde vil det i forhold til CO2 udslippet derfor være bedre at udskifte et gammelt oliefyr med et moderne oliefyr.
Kan jeg kombinere mit oliefyr med andre energiløsninger?
Ja. Oliefyret kan fint kombineres med fx et solvarmesystem og en brændeovn til at spare på olien. Oliefyret kan også kombineres med en genveks og en kombination af oliefyr og en varmepumpe. Her kan varmepumpen opvarme huset i de milde måneder – og oliefyret kan tage helt over når det er rigtig koldt – hvor varmepumpen ikke fungerer økonomisk i sådan en installation.

Tilbage til forsiden