Tilbage til forsiden

Landmand sparede 17.000 l. olie om året

Har man et gammelt oliefyr, kan det godt betale sig at skifte til et nyt. Landmand opnåede en besparelse på 17.000 liter olie pr. år ved skift til en ny oliekedel. Det kan man læse i den nye udgave af Landbrugsavisen.

Landbrugsavisen har besøgt landmand Jens Wrå Nielsen, der har fjerkræproduktion med to kyllingehuse, der skal opvarmes. Han opnåede en besparelse på 17.000 liter olie pr. år ved at udskifte sine 5-8 år gamle støbejernskedler med en ny kondenserende kedel med en vejrkompenserende regulering og en god oliebrænder.

Tidligere lå olieforbruget på i alt 55.000 liter årligt, men det blev reduceret til 38.000 liter, efter den nye kedel blev sat op.

Udskiftningen gavner også klimaet. For hver liter olie der spares, udledes 2.6 kg CO2 mindre. Besparelsen på 17.000 liter olie reducerer altså CO2 -udledningen med ca. 44.200 kg årligt.

Samtidig sparer Jens Wrå Nielsen 102.000 kr. på sin olieregning, og da projektet samlet kostede 140.000 kr., er tilbagebetalingstiden for investeringen kun 17 måneder.

Hvis man har et gammelt oliefyr, kan det godt betale sig at undersøge, om ikke det er en rigtig god idé at skifte det til et nyt. (Landbrugsavisen)

Læs andre cases

Læs her om en parcelhusejer, som sparede 8.800 kr om året ved at skifte det gamle oliefyr og kedel samt en separat el-vandvarmer til en løsning, som kombinere oliefyr med solvarme. Samtidig gav det en årlig besparelse på 2.1 tons CO2.
Et nedlagt landbrug sparede 9.000 kr om året ved at skifte det gamle oliefyr og kedel til et kondenserende anlæg, der består af oliefyr, kedel og varmtvandsbeholder. Samtidig gav det en årlig besparelse på 2.1 tons CO2.

Tilbage til forsiden